Info » Nyheder » Judo oplevelser
Indtryk fra Sommerlejren i Gerlev 2013 28-08-2013
Igen i år en sommerlejr med mange gode oplevelser
Vejle Judo Klub havde 22 deltagere med på sommerlejren i Gerlev 2013.

Læs Prebens beretning HER
Teknik Camp 9. februar 2013 10-02-2013
Lørdag d. 9. kl. 7.00 sharp havde Kåre (Møller) og jeg sat hinanden stævne ved DGI huset. DJU’s Teknikturneringsudvalg havde arrangeret week-end Teknikcamp hos Judoklubben Mitani på Amager og vi havde meldt os til at deltage i lørdagens træning. Turen gik fint og kl. 10 var vi 19 judokaer og 3 trænere samlet i Mitanis Dojo.

Læs hele Karl-Jørgens beretning HER
Britisk judo og germansk grundighed. 09-10-2012
Britisk judo og germansk grundighed.
Britisk judo og germansk grundighed. Det er den cocktail man får, når man blander Jürgen Klinger og Bath University.

Vi var på inspirationstur til Bath for at få fortsat input til arbejdet med langsigtet judoudvikling, elitearbejde og ideer til organisering af opgaverne. Vi havde vel nærmest inviteret os selv til Bath, men Jürgen Klinger havde strikket et utroligt spændende program sammen til os.

Vi, var Jan J, KE (Knud Erik) og mig. Der var afgang fra Billund søndag morgen den 7. oktober og hjemkomst torsdag 11. oktober ved aftenstid. Et presset program, hvor næsten alle stunder var fyldt med relaterede aktiviteter.

Min opfattelse er at KE hæftede sig meget ved organiseringen af judosporten i det sydlige England. Hvordan samarbejdet mellem British Judo Association, Universitetet i Bath og lokalsamfundet var funderet. Det var meget tydeligt at engelsk judo kan profitere af, at have Jürgen ansat på Bath og Sandra (Jürgens kone) til at organisere fællestræningerne i Sydvestengland. Det er også helt tydeligt, at Bath University er en stærk organisation at have i ryggen i forhold til lægetjek, kostvejledning, træningsvejledning og faciliteter når der arbejdes med judo på højt plan og med den langsigtede udvikling af judosporten i området. Det at man kan stille alt dette til rådighed indenfor et meget et afgrænset område vil være noget vi bør fremme hjemme i Vejle. Vi får naturligvis ikke et universitetscenter oprettet, men måske kan mange af tilbuddene stykkes sammen fra forskellige elementer.

Jeg oplevede at Jan var meget begejstret da han så ca. 20 sortbælte kæmpere var mødt op til fællestræning. Vel at mærke 20 kæmpere i alderen fra 17 – 25 år, som alle var kommet for at slås og udvikle sig på højt konkurrence niveau. Han så også glad ud da vi prøvede specialøvelser for udvikling af balance og fleksibilitet og da vi hørte om aldersrelateret træning. Knap så glad så han ud da fysioterapeuten tog os under behandling og fandt muskelgrupper vi kunne træne – muskelgrupper som vi knap nok vidste vi havde, men fast mave og faste baller vinker forude, hvis vi bare fortsætter træningen smiley.

Hele konceptet med udvikling af judo over en lang tidshorisont optog os alle tre. Det både når det drejer sig om at lade de små børn lege mere og lave mindre judo til at fordel for mere alsidig idræt. Eller når det var målrettede øvelser til fremme af bestemte judo færdigheder og meget målrettet vægttræning.

Grundlæg de unges idrætsfærdigheder for succes i fremtiden og ikke for hurtig succes i ungdommen. Tror det var den korteste version af dette vigtige budskab.

Jeg er meget inspireret af, at judo er for livet. Vi starter med at børnene går til judo fra de er små, nogle fortsætter med det gennem ungdommen, andre falder fra. Håbet er, at mange, også som voksne og meget voksne kan finde glæde ved sporten og måske ligefrem tilegne sig livsvisdom gennem eftergivenhed vinder over modstand og se judoen som en livsvej og ikke kun som en konkurrence idræt.

Vi vil alle gerne rette en tak til vores engelske værter med Stephen Baddeley og Gregg Sharp fra den administrative del af universitetet. Berry Edwards for ømme mavemuskler og indsigt i statisk træning, Peter Gascoigne for indlevelse og entusiasme da han skulle forklare aldersrelateret træning. Endelig en særlig tak til Juergen og Sanda Klinger for deres engagement og hjertelighed i at indføre os i deres tanker og arbejde.

Preben
Sommerlejr i Gerlev 2012 07-08-2012
Så er vi hjemme igen – fra årets træningslejr i Gerlev.

Denne vidunderlige tilbagevendende begivenhed, hvor vi gennem en hel uge får lov til at dyrke judo, lære nye teknikker og sidst, men ikke mindst gense alle de andre judotosser
 smiley

Læs Prebens beretning HER
Nordisk Mesterskab i Sverige 08-06-2012
Læs om Louises oplevelser fra Mesterskabet.
Venray 2012 06-06-2012
Læs Bo - V.B. fars oplevelser fra turen
Line Papuga i Lübeck med Neumünster hold 30-04-2012
Læs Lines beretning fra turneringen d. 14. april 2012
Veteranen der tog til kamp 23-03-2012
Læs Michael Ørums beretning fra Veteranstævnet i Odense d. 10. marts 2012
Hillerød Cup - 5 Vejle kæmpere - 5 medaljer 27-11-2011
26. November blev der afviklet Hillerød Cup med 380 deltagere fra Danmark, Sverige, Færøerne, Island og Skotland. 
Fra Vejle deltog Christian VB, Louise, Celina, Helene og Katja. 
Læs mere HER
Swedish Open 16.-18. september 2011 20-09-2011
Swedish Open 16.-18. september 2011
Som den eneste Vejle-kæmper tog jeg, med landsholdet, til SWOP (Swedish Open) fredag d. 16. september kl. 04....

Læs Katjas beretning HER
CPH Camp · 2. - 4. september 2011 - Af Celina Chinh Le 15-09-2011
Copenhagen camp 2011
Jeg tog et tog over til København lige efter skole om fredagen. På hovedbanegården blev jeg hentet af min bedsteveninde Malou og hendes mor...

Læs Celinas beretning HER
CPH Camp · 2. - 4. september 2011 - Af Louise Hansen 15-09-2011
Fredag d. 2. september til søndag d. 4. september var 5 judokæmper fra Vejle af sted til Copenhagen Camp. Sebastian Juhl, Celina, Helene, Anne Sofie og Louise (mig).

Læs Louises beretning HER
Sommertræningslejr 2011 i Gerlev 15-09-2011
Som gamle cirkusheste var vi klar til at starte turen til sommertræningslejr i Gerlev. Okay, måske er alle ikke gamle cirkusheste, nye er kommet til men med udsigt til, at hovedtræneren i årets træningslejr er 88 år er der gode muligheder for, at alle kan blive gamle i judosporten......

LÆS hele beretningen HER
HT16 - Søndag d. 12/6-2011 Tue, Tobias og V.B. 15-09-2011
(V.B. er jeg-fortæller) Vi stod op halv seks om morgenen jeg skulle have morgenmad og Tue blev liggende lidt mere i sin seng. Jeg spiste to boller til morgenmad og Tue spiste ikke noget fordi han var på kanten af vægt klassen. 

(Tue er jeg-fortæller nu).
Jane kom og hentede mig og V.B. ved seks tiden Sebastian Juhl og Tobias var også i bilen og så gik turen til Hamburg. Mig Tobias og V.B. havde en god tur på bagsædet indtil lidt før Hamburg hvor jeg blev lidt køresyg. Da vi så kom til HT16 var der en lille time til indvejningen begyndte. Da tiden så kom til indvejning vejede jeg kun 33kg. Så jeg kunne vist godt have spist lidt.

(V.B. er jeg-fortæller igen) Til min indvejning vejede jeg 32,8 kg. Efter indvejning varmede vi op og der var der en russer der trænede med Tobias. 

Kampstart 
Jeg skulle kæmpe tredje kamp og Tue (som var i samme vægtklasse) skulle kæmpe femte kamp. Jeg tabte to kampe og vandt en kamp. Det skete for alle drengene også Hans (som kæmpede dagen før). SLUT

Lavet af V.B. og Tue

Steffen og Toke i Camberley - Efteråret 2011 15-09-2011

Camberley 5. november 2011

Hej alle

Efter flyveturen, som endte med en noget hård landing, gik turen til Heathrow med bus. Herfra blev vi kørt resten af vejen af to af klubbens kæmpere... 

Læs Steffen og Tokes dagbog HER 
Sommertræningslejr 2010 i Gerlev 15-09-2011
Bælter som Bischmark klumper og en broget buket judo blomster - sommertræningslejr 2010.

Læs om oplevelser på lejren
HER
Vejle Judo Klub | DGI Huset Hal 2, Willy Sørensens Plads 5, 7100 Vejle | * CVR 30253205 * NEM konto 9347 4585930658